Fiscaal overgangsrecht bij no deal Brexit

Staatssecretaris Snel vindt een vorm van (kortdurend) overgangsrecht in de fiscaliteit wenselijk bij een no deal. Hij laat dit weten in een brief aan de Kamer.

De Belastingdienst bereidt zich voor op een terugtrekking van het VK uit de EU zonder akkoord. Snel heeft opdracht gegeven om, naast de gevolgen voor Douane ook de uitvoeringsgevolgen voor de overige onderdelen van de Belastingdienst in kaart te brengen. De gevolgen van de terugtrekking van het VK uit de EU zonder een akkoord en de afhankelijkheden die daarbij een rol spelen, staan beschreven in de impactanalyse. De impactanalyse van de Belastingdienst is op 7 december 2018 vastgesteld. EY heeft de tussenstand van de aanpak van de voorbereidingen van de Belastingdienst beoordeeld. Met hoge prioriteit worden de maatregelen inmiddels geïmplementeerd. De impactanalyse en het eindrapport zijn als bijlagen toegevoegd aan de brief van Snel.

Overgangsrecht
Verder vindt Snel het wenselijk om te komen tot een vorm van (kortdurend) overgangsrecht in de fiscaliteit, andere dan de douanewetgeving,bij een no deal. Hij stuurt de Kamer op korte termijn een brief waarin hij dat voorgenomen overgangsrecht zal toelichten.

Meer informatie: Aanbiedingsbrief Validatie op de voorbereidingen van de Belastingdienst op de Brexit, 31 januari 2019

Bron: Taxence