Abdelhak Harchaoui

Assistent-accountant

Wat is je functie, en wat doe je dan precies?
Assistent-accountant. Dit houdt in dat ik voor klanten de financiële administratie bijhoud en de kwartaalaangifte voorbereid. Daarnaast assisteer ik mijn collega’s met de controle en met het samenstellen van de jaarrekeningen.

Omschrijf eens een gemiddelde werkdag.
Aan het begin van het jaar ben ik vaak bij klanten op locatie voor de controle opdrachten en later in het jaar ben ik voornamelijk bezig met het samenstellen van de jaarrekeningen op kantoor. Tussen deze periodes in voer ik financiële administraties en bereid ik de kwartaalaangiftes voor. Dus een gemiddelde werkdag, ziet er in de ene periode totaal anders uit dan in een andere periode. Maar waar ik altijd mee begin, is het doornemen van de planning voor die dag met een lekker bakje koffie.

Wat was je eerste baantje?
Mijn eerste echte baantje was op mijn 14e: ik werkte toen de hele zomer als afwasser bij een pizzeria grillroom. Met dat geld heb ik toen een paar van de legendarische “total 90 kicks” (voetbalschoenen) gekocht.

Wanneer wist je wat je wilde worden als je groot was?
Op een jonge leeftijd wilde ik bankier worden. Ik vond mannen in een pak heel stoer. Ik dacht toen dat alleen bankiers pakken droegen.

Hoe ben je bij GT Bunck terecht gekomen?
Voor mijn opleiding was ik opzoek naar een afstudeerstage. Daarvoor had ik me aangemeld op magnet.me. Toen zag ik daar een vacature staan van GT Bunck en dat heb ik geliket. Vervolgens nam Martin van den Kerkhof contact met me op. En zo ben ik bij GT Bunck beland.

Wat is er zo leuk aan jouw vak?
Veel mensen zullen het beroep van accountant zien als iets saais. Maar is dat is helemaal niet zo. Het is een uitdagend vak en niet één dag is hetzelfde. Je hebt met verschillende bedrijven te maken en bij elk bedrijf speelt iets anders, waardoor je veel verschillende situaties tegenkomt.

Wiens balans zou je graag eens willen opmaken?
De jaarrekening van Real Madrid zou ik wel willen opmaken. Ik ben heel benieuwd hoe de jaarrekening van de grootste en de beste club van de wereld uitziet.

Welke opleiding heb je gedaan?
De opleiding HBO-bachelor Accountancy aan de Hogeschool van Amsterdam.

Naast wie zou je wel eens in een vliegtuig willen zitten. Waar gaan jullie naar toe?
Naast mijn moeder. En dan wil ik graag met haar de wereld over vliegen.

Vertel eens iets verrassends over jezelf.
Ik had talent om een aardige hardloper te worden. Maar daar heb ik nooit echt wat meegedaan, ik wilde liever profvoetballer worden.