Angelica Stevens

Accountant
Belastingadviseur

Wat is je functie, en wat doe je dan precies?
Ik ben Accountant en belastingadviseur. Tevens vervul ik de rol van interne compliance-officer. In deze rol ben ik mede verantwoordelijk voor de kwaliteitszorg binnen ons kantoor en het up-to-date houden van ons handboek. In mijn rol als accountant ben ik als controleleider betrokken en mede verantwoordelijk bij de uitvoering van jaarrekening controles. Samengestelde- en-of beoordeelde jaarrekeningen door collega´s alsmede fiscale aangiften worden door mij beoordeeld en ik ben er verantwoordelijk voor dat dit juist en volledig bij onze cliënten komt. Daarnaast geef ik cliënten advies en kunnen zowel mijn collega´s als cliënten bij mij terecht voor hun vragen.

Omschrijf eens een gemiddelde werkdag.
Een dag op kantoor verloopt natuurlijk anders dan een dag buiten de deur. Als ik op kantoor ben blijkt mijn mailbox nooit leeg te zijn, is er veel telefonisch contact met onze cliënten, er zijn besprekingen ingepland, het beoordelen van de diverse werkzaamheden van mijn collega´s, overleg hierover, uitwerken adviezen, geen één dag is hetzelfde. Dat maakt ons vak juist zo leuk.

Wat was je eerste baantje?
Mijn eerste baantje was in een groentewinkel voor drie gulden per uur. Veel sjouwen met kratten maar vooral veel plezier met je collega’s. Het verdiende geld werd in dat weekend uiteraard meteen in de kroeg opgemaakt.

Wanneer wist je wat je wilde worden als je groot was? Wat was dat?
Vanaf de lagere school wist ik al dat ik stewardess wilde worden.

En waarom ben je dat niet geworden?
Ik was nogal baldadig. Ik vond geld verdienen leuker dan naar school of een opleiding volgen. Op mijn 22e had ik veel werkervaring maar verder geen gedegen opleiding. Ik kom uit een ondernemersgezin en wat kon je destijds beter doen dan je middenstandsdiploma halen en iets voor jezelf beginnen. In de avonduren heb ik de cursus gevolgd en mijn middenstandsdiploma gehaald. Ik vond boekhouden leuk, dus ik ging me daar geheel richten. Daarna ben ik verder gegaan in de accountancy en belastingadvies. Een balletje kan raar rollen!

Hoe ben je bij GT Bunck terecht gekomen?
Linda Splinter en ik kennen elkaar van de studie. Via haar heb ik een deel van mijn praktijkstage bij Gert Vermeulen kunnen doorlopen. Wij zijn elkaar nooit uit het oog verloren en vele jaren later (2007) ben ik bij GT Bunck aan de slag gegaan.

Wat is er zo leuk/bijzonder aan jouw vak?
Het is een zeer gevarieerde baan. Het ene moment zit je tussen de auto's het andere moment in de mode in de PC Hooft, stemmencasting, een klooster, opleidingen, medische beroepen of transport. Iedere cliënt is uniek, standaard oplossingen zijn er niet. Ons vak is altijd in beweging en bijblijven op ons vakgebied is een must!

Wiens balans zou je graag eens willen opmaken?
De balans van Anouk. Volgens mij heeft zij met zo´n groot gezin en haar zangcarrière echt geen tijd om het zelf te doen en het lijkt me uitdaging om met haar samen te werken.

Welke opleiding heb je gedaan?
Middenstandsdiploma, PD, MBA, SPD, Opleiding tot AA-accountant, Opleiding belastingaccountant en daarna de opleiding tot RB-belastingadviseur. Da's dus een lange (maar interessante) weg om uiteindelijk zo ver te komen waar ik nu ben.

Als accountant of fiscalist moet je elk jaar bijgeschoold worden, vertel eens wat over je bijscholing van het afgelopen jaar.
Om bij te blijven op ons vakgebied moeten wij ieder jaar aan onze PE verplichting voldoen. Voor onze accountants beroepsgroep (NBA), gaat het om gemiddeld 40 PE punten per jaar (= 40 uur), dit geld ook voor het fiscale gedeelte (RB). Door onze beroepsorganisatie wordt soms een verplicht onderwerp opgelegd. De afgelopen periode heb ik diverse bijscholingen gevolgd op het gebied van omzetbelasting en externe verslaggeving.

Naast wie zou je wel eens in een vliegtuig willen zitten. Waar gaan jullie naar toe?
Met George Clooney op weg naar Las Vegas waar we de andere `eleven´ hopen tegen te komen in het casino van het Bellagio om een gokje te wagen.

Vertel eens iets verrassends over jezelf.
Ik heb diverse marathons gelopen. De laatste was in november 2015 in New York. Ook lezen vind ik erg leuk. Koken voor vrienden en onder het genot van een goed glas wijn heerlijk tafelen met elkaar.