Anne Roeleveld

Assistent-accountant

Wat is je functie?
Mijn functie is assistent-accountant en dit houdt in dat ik de administratie en jaarrekeningen verzorg voor diverse ondernemingen. Daar hoort ook het onderhouden van klantcontact bij.

Wat was je eerste baantje?
Op mijn 10e begon ik met het bezorgen van een krantje uit de buurt. Al snel kwamen hier ook folders bij en van mijn 12e tot 14e startte ik de dag met het bezorgen van de Telegraaf. Ik leerde al jong dat ik voor mijn eigen geld moest werken.

Wanneer wist je wat je wilde worden als je groot was? Wat was dat?
Toen ik klein was dacht ik altijd dat ik stewardess wilde worden. Geen grondstewardess, maar over de hele wereld vliegen! Toen ik erachter kwam dat je dan heel veel van huis bent heb ik hier maar van afgezien.

Wat is er zo leuk aan jouw vak?
We werken met bedrijven uit diverse branches waardoor je nooit de hele dag of week met hetzelfde bezig bent. Gedurende de dag werk ik aan één of meerdere projecten, afhankelijk van de grootte. Dit kan het verwerken van een administratie zijn waar een maand btw aangifte voor gedaan moet worden, maar dit kan ook een klant zijn die zelf de cijfers heeft voorbereid die ik dan controleer en waarvan ik vervolgens de jaarrekening samenstel. De variatie vind ik erg leuk. Ik leer nog elke dag!

Welke opleiding heb je gedaan?
MBO niveau 4 Assistent-Accountant op het ROC in Amstelveen. Daarna de SPD op Markus Verbeek.

Naast wie zou je wel eens in een vliegtuig willen zitten?
Naast mijn vriend op weg naar de 1e bestemming van onze wereldreis: Argentinië!

Vertel eens iets verrassends over jezelf.
Ik vind het super leuk om spelletjes te spelen, waaronder klaverjassen. Dat klinkt oud hé!