Annemarieke Bergwerf

Receptioniste
secretaresse

Wat is je functie en wat doe je precies
Mijn functie is receptioniste/secretaresse. Ik beantwoord de telefoon en ontvang de klanten die op kantoor langskomen. Daarnaast ondersteun ik de managementassistentes met het reilen en zeilen van het secretariaat.

Omschrijf eens een gemiddelde werkdag
Dat verschilt ontzettend. In de aangifteperiode voor 1 april is het vooral druk met de telefoon en klanten die op kantoor komen om hun aangifte in orde te laten maken. In een andere periode ben je weer drukker met het verwerken van administraties en dan weer filen, scannen enzovoort.

Wat was je eerste baantje?
Mijn eerste “echte” baantje was een vakantiebaantje achter de lopende band tijdschriften sorteren. Was ontzettend gezellig. Samen met een vriendin en nog zo’n 20 mensen. Muziek aan en al dansend en zingend de tijdschriften sorteren.

Wanneer wist je wat je wilde worden als je groot was? Wat was dat?
Toen ik een jaar of 10 was wist ik zeker dat ik straaljagerpilote wilde worden. Dit heb ik ook lang volgehouden dat ik dat wilde worden.

En waarom ben je dat niet geworden?
Je moest goed zijn in wiskunde en dat was niet mijn favoriete vak op school. Was beter in talen.

Hoe ben je bij GT Bunck terecht gekomen?
Via mijn zus en zwager. De zoon van Gert Vermeulen zit samen met mijn neefje in het voetbalteam. Mijn zwager hoorde van Gert dat ze bij GT Bunck iemand zochten. Dezelfde dag kreeg ik van mijn zwager een whatsapp. Ik was al een tijdje op zoek naar een part-time baan dus heb meteen mijn cv naar Viktor gestuurd. Gesprek volgde  en binnen een halve dag waren we eruit.

Wat is er zo leuk/bijzonder aan jouw vak? 
Wat leuk is aan mijn vak is dat het heel afwisselend is en dat je veel contact hebt met klanten.

Welke opleiding heb je gedaan?
Mavo en daarna een deel van de Havo. Ik vond school vreselijk en ben al heel vroeg gaan werken. Mijn ouders waren hier niet zo blij mee omdat ik heel makkelijk kon leren. Ze hebben me niet kunnen ompraten en ik was helemaal op mijn plek op mijn werk.

Naast wie zou je wel eens in een vliegtuig willen zitten. Waar gaan jullie naar toe?
Naast mijn gezin. Wel een korte vlucht want mijn oudste zoon houdt niet zo van vliegen. Dus zuid-Italië bijvoorbeeld, dat is nog wel te doen.

Vertel eens iets verrassends over jezelf.
Ik ben gek op snelle en mooie auto’s. Ik heb er ook best wel wat verstand van en zelfs van de technische dingen. Er is mij zelfs voor de grap een keer een baan aangeboden op de werkplaats van Mercedes Benz omdat ik eerder het probleem wist dan de monteur. Ik vind het ook leuk om naar autobeurzen te gaan en volg van alles op televisie over auto’s.