Bart Maarsen

Assistent-accountant

Wat is je functie, en wat doe je dan precies?
Ik ben werkzaam als assistent-accountant. Dit betekent dat ik administraties boek, BTW en ICP aangiften opstel en jaarrekeningen samenstel.

Omschrijf eens een gemiddelde werkdag.
De werkdagen zijn erg afwisselend. Afhankelijk van het moment van het jaar voer ik administraties en bereid ik BTW en/of ICP aangiftes voor en op een ander moment stel ik jaarrekeningen samen. Ook de locatie is afwisselend, op het kantoor in Amstelveen of Breukelen of bij de klant op locatie.

Wat was je eerste baantje?
Op mijn 12e ging ik samen met een vriend langs de deuren om te vragen of wij auto’s mochten wassen.

Wanneer wist je wat je wilde worden als je groot was? Wat was dat?
Als kind wilde ik politieagent worden en dan bij voorkeur in de zomer ingezet worden als waterpolitie. Uiteindelijk kreeg ik toch andere interesses, en koos ik een andere richting op de middelbare school.

Hoe ben je bij GT Bunck terecht gekomen?
Via een vriend, hij was op dat moment al werkzaam bij GT Bunck. Na het opsturen van mijn CV mocht ik snel op gesprek komen en het gevoel was van beide kanten goed.

Wat is er zo leuk/bijzonder aan jouw vak? Of, dat mag ook, wat is het grootste misverstand over jouw vak?
Het is heel afwisselend werk. De ene dag ben ik bezig met de administratie van een kleine eenmanszaak, en de volgende dag ben ik bezig met het samenstellen van een jaarrekening van een grote onderneming.

Welke opleiding heb je gedaan?
Eerst heb ik een MBO opleiding als vestigingsmanager groothandel gevolgd, en later in de avonduren de opleiding HBO Management Economie en Recht.

Naast wie zou je wel eens in een vliegtuig willen zitten. Waar gaan jullie naar toe?
Met vrienden en familie op weg naar de Malediven, dat lijkt mij prachtig de witte stranden en het fel blauwe water. Een trip per auto door Noorwegen langs de fjorden op weg naar het Noorderlicht lijkt mij ook fantastisch.

Vertel eens iets verrassends over jezelf.
Naast een voorliefde voor Engelse auto’s (ik rijd zelf een jaguar uit 1995), pak ik in de zomer graag de boot om te varen samen met vrienden en van de zon te genieten.