Bing Borawitz

Assistent-accountant

Wat is je functie, en wat doe je dan precies?
Ik ben werkzaam als assistent-accountant. Dit houdt in dat ik vooral jaarrekeningen samenstel. Ook voer ik af en toe een administratie en ben ik betrokken bij controle opdrachten.

Omschrijf eens een gemiddelde werkdag.
Elke dag is uiteraard weer anders. De ene dag stel ik jaarrekeningen samen, signaleer ik adviespunten, en bel ik met onze cliënten. De andere dag ga ik op bezoek bij onze cliënten voor de controleopdrachten. En tussendoor boek ik nog een administratie en bereid ik een Btw-aangifte voor.

Wat was je eerste baantje?
Mijn eerste baantje was het poetsen van speedboten bij een scheepsbouwer in Aalsmeer. Om zo broodjes te kunnen kopen in de kantine van mijn middelbare school.

Wanneer wist je wat je wilde worden als je groot was? Wat was dat?
Vroeger wilde ik altijd piloot worden.

En waarom ben je dat niet geworden?
De gedachte om veel geld voor de opleiding te moeten lenen benauwde me. Daarnaast houd ik er eigenlijk ook niet van om constant van huis te zijn.

Wat is er zo leuk/bijzonder aan jouw vak?
Het leuke is dat je met veel verschillende bedrijven bezig bent. Bij elk bedrijf speelt iets anders, waardoor je veel verschillende situaties tegenkomt. Daarnaast heb je met veel verschillende mensen contact.

Welke opleiding heb je gedaan?
Ik heb de bachelorstudie Economie & Bedrijfskunde gedaan, gevolgd door de master Accountancy & Control. Beiden op de Universiteit van Amsterdam.

Naast wie zou je wel eens in een vliegtuig willen zitten. Waar gaan jullie naar toe?
Naast alle goede vrienden en familie, op weg naar de Zwitserse Alpen om een weekje te skiën.

Vertel eens iets verrassends over jezelf.
Ik ben gek op varen, en ben dan ook als het weer het een beetje toelaat op het water te vinden.