Carmen Vorst

Assistent-accountant

Wat is je functie, en wat doe je dan precies?
Ik ben assistent-accountant. Ik voer administraties, stel aangiften btw op, stel jaarrekening samen en ben betrokken bij controle opdrachten.
 
Omschrijf eens een gemiddelde werkdag.
Net als elke klant, is elke dag weer anders. De ene keer bij de klant de andere dag op kantoor. Op een gemiddelde werkdag ben ik administratie aan het voeren, een jaarrekening aan het opstellen, of controlewerkzaamheden aan het verrichten. 

Wat was je eerste baantje?
Mijn eerste baantje was het bezorgen van weekblad de VAR, voor Breukelaars bekend, het is het plaatselijk 'suffertje'. Dit deed ik elke donderdagmiddag om zo te kunnen sparen voor Bjorn Borg T-shirts.
 
Wanneer wist je wat je wilde worden als je groot was? Wat was dat?
Ik vind heel veel dingen leuk, en heb daarom ook verschillende keren gewisseld in wat ik wilde worden. Maar tot voor kort heb ik gedacht dat ik reisleidster zou worden.
 
En waarom ben je dat niet geworden?
Ik kwam erachter dat (andere) talen niet mijn sterkste punt was. Bovendien kwam ik tot het inzicht dat reisleidster zijn in het begin heel leuk is (lees: veel van de wereld zien), maar dat als het tijd is voor huisje, boompje, beestje dit niet het geschikte beroep is (lees: veel te veel van huis).
 
Hoe ben je bij GT Bunck terecht gekomen?
Doordat Gert en Linda hun brood halen bij de bakker waar mijn moeder werkt! Mijn moeder is een echte kletskous en verteld altijd vol trots waar haar kinderen (ik en mijn broertje) mee bezig zijn. Zij vertelde Gert dan ook dat ik 'iets met accountancy' doe. Waarop Gert zei: laat haar maar eens bellen.
 
Wat is er zo leuk/bijzonder aan jouw vak?
Het leuke aan mijn vak is dat je verschillende bedrijven van binnenuit ziet (het proces). Je hebt nooit identieke klanten, en kunt zo altijd tot nieuwe inzichten komen.
 
Wiens balans zou je graag eens willen opmaken?
Ik werk graag met verschillende bedrijven (sectoren) ik heb daarom niet één specifieke balans die ik graag zou willen opmaken. Als ik er dan toch een zou moeten noemen dan zou dat die van Handbalvereniging Nijenrodes zijn (mijn handbalclub).
 
Welke opleiding heb je gedaan?
Na het behalen van de Bachelor Economie en Bedrijfskunde (richting accountancy) en de daarop volgende (deeltijd) Master Accountancy & Control, ben ik momenteel de Postmaster Accountancy & Control aan de Universiteit van Amsterdam aan het afronden.
 
Vertel eens iets verrassends over jezelf.
Mijn collega’s noemen mij broodje hagelslag met (sterke!) limonade!