Linda Bredero

Assistent-accountant

Wat is je functie, en wat doe je dan precies?
Mijn huidige functie is assistent-accountant, dit houdt in dat ik financiële administraties verwerk en jaarrekeningen samenstel voor diverse klanten. Daarnaast stel ik na afloop van het kwartaal de aangifte omzetbelasting op voor diverse klanten. Tussentijds heb ik contact met klanten over vragen die zij hebben over de administratie, hoe zij bepaalde uitgaven in de administratie dienen te verwerken etc.

Omschrijf eens een gemiddelde werkdag.
Mijn dag begint met het bekijken van mijn planning, hierin hou ik bij welke werkzaamheden moeten plaatsvinden. Vervolgens ga ik aan de slag met het jaarrekening dossier, de administratie of BTW aangifte. Tussendoor komen er vaak vragen van klanten of overleg met collega’s over de voortgang.

Wat was je eerste baantje?
Mijn eerste baan was bij een kwekerij in Aalsmeer, als 14 jarige begon ik daar samen met een vriendin. Ik was namelijk een bodemloze put qua het kopen van kleding en mijn ouders vonden dat ik daar best zelf ook wat aan kon bijdragen. Zo kon ik sparen voor kleding en om naar feestjes te gaan met vriendinnen.

Wanneer wist je wat je wilde worden als je groot was? Wat was dat?
Vroeger in vriendenboekjes werd altijd de vraag gesteld: wat wil je later worden? Ik reageerde daarop dat ik later bij papa wilde werken. Mijn moeder schreef daar altijd tussen haakjes achter KPMG omdat niemand anders begreep wat ik bedoelde. Uiteindelijk is dat ook werkelijkheid geworden. Economie en Management & Organisatie waren mijn favoriete vakken op school dus profielkeuze was op de HAVO geen issue.

Hoe ben je bij GT Bunck terecht gekomen?
Via een oud collega, zij kent Gert en Linda. Na mijn zwangerschapsverlof wilde ik graag op een vaste plaats (hiervoor werkte ik in de detachering) werken en zij hoorde dat via via. Zo is het balletje gaan rollen en mocht ik heel snel na het versturen van mijn CV op gesprek komen.

Wat is er zo leuk/bijzonder aan jouw vak?
Er wordt vaak gesproken over een saai beroep maar dat vind ik helemaal niet. Elke dag is anders, elke klant is anders en elke administratie is anders. Ik vind het leuk om een administratie helemaal uit te pluizen en aan de hand van de jaarrekening (met toelichting) kan de klant zien hoe het gaat met de onderneming.

Wiens balans zou je graag eens willen opmaken?
De balans van Linda de Mol, ik vind haar zo’n ontzettend interessante en inspirerende vrouw.

Welke opleiding heb je gedaan?
Na de HAVO ben ik begonnen met HBO Accountancy, na een jaar ben ik geswitched naar Bedrijfseconomie omdat ik twijfelde wat ik wilde gaan doen. Uiteindelijk toch in de accountancy gaan werken en in deeltijd een schakeltraject Accountancy gedaan en vervolgens Post HBO de theoretische kant van de AA opleiding.

Vertel eens iets verrassends over jezelf.
Koken vind ik erg leuk, ik vind het leuk om nieuwe recepten uit te proberen of gewoon wat producten bij elkaar te zoeken en kijken wat er uit komt.

Ik sta bekend om mijn tiramisu, dit recept heb ik uit de Zilveren lepel maar ik heb hier mijn eigen draai aangegeven. Mijn man eet nergens anders meer tiramisu en met Kerst moet ik altijd het toetje maken.