Myrthe Weidijk

Assistent-accountant

Wat is je functie, en wat doe je dan precies?
Ik ben werkzaam als assistent-accountant, mijn taak is om de binnengekomen administraties in te boeken in het systeem zodat daaruit de benodigde rapporten opgesteld kunnen worden voor de klant.

Omschrijf eens een gemiddelde werkdag.
Mijn dag bestaat voornamelijk uit het boeken van administraties en het voorbereiden van btw-aangiften. Daarnaast volg ik samen met de andere junioren maandelijks een interne training waarmee wij naast de praktijk ook meer theoretische kennis opdoen.

Wat was je eerste baantje?
Mijn eerste baantje was bij de McDonald’s waar ik alles heb gedaan, van het bakken van de frietjes tot het opnemen/klaarmaken van de bestellingen in de McDrive.

Wanneer wist je wat je wilde worden als je groot was? Wat was dat?
Toen ik klein was wilde ik altijd graag in de keuken werken, het liefst als patissier. Zeg nou zelf, wie houdt er niet van desserts…

En waarom ben je dat niet geworden?
Op het moment dat de oven en ik telkens een ander idee van het eindresultaat hadden besloot ik dat bakken toch niet helemaal mijn ding was.

Wat is er zo leuk/bijzonder aan jouw vak?
Het leukste aan dit vak is dat met zo veel verschillende soorten klanten het werk ontzettend afwisselend is.

Wiens balans zou je graag eens willen opmaken?
Het bedrijf van Chantal Janzen, ik vind dat een erg inspirerende vouw. Daarbij, ik ben wel benieuwd waar al haar leuke outfits vandaan komen.

Welke opleiding heb je gedaan?
Ik ben afgestudeerd op zowel de middelbare als de hogere hotelschool, beiden in een versneld traject. Vanaf september (2020) ga ik beginnen aan de master Accountancy & control om mij te laten scholen in deze richting.

Naast wie zou je wel eens in een vliegtuig willen zitten.
Naast Chris Zegers, mee op een van zijn (wereld)reizen lijkt mij een hele toffe ervaring.

Vertel eens iets verrassends over jezelf.
Ik ben dol op kleding, schoenen, sieraden, etc., zelfs zo erg dat ik mijn slaapkamer heb opgegeven om er een walk-in-closet van te maken.