Ralf Samsom

Assistent-accountant

Wat is je functie, en wat doe je dan precies?
Mijn functie is assistent-accountant. Ik verwerk administraties van diverse cliënten van GT Bunck. Daarnaast assisteer ik mijn collega’s in diverse werkzaamheden zoals het samenstellen van jaarrekeningen.

Wat was je eerste baantje?
Toen ik 12 jaar was begon ik met het rondbrengen van de ochtendkrant. 6 x per week om half zes mijn bed uit. Het was best zwaar voor mij om zo vroeg mijn bed uit te moeten, maar ik ben blij dat ik het 3 jaar lang heb gedaan.

Wanneer wist je wat je wilde worden als je groot was?
Vanaf jongs af aan wilde ik graag profvoetballer worden. Als ik vrij was van school was ik buiten aan het voetballen. ’s Ochtens, ’s middags en ’s avonds.

En waarom ben je dat niet geworden?
Ik denk dat ik vroeger wel genoeg talent had. Naar mate ik wat ouder werd vond ik uitgaan echter steeds belangrijker, waardoor de echte wil om voor voetbal te gaan ontbrak. Daarnaast kreeg ik met blessures te maken vanaf het moment dat kunstgras ingevoerd werd.

Hoe ben je bij GT Bunck terecht gekomen?
Mijn vader vertelde me dat hij van zijn collega’s had vernomen dat GT Bunck nog op zoek was naar jonge assistent accountants. Toen heb ik een open sollicitatie gedaan en na twee gesprekken ben ik aangenomen en kon ik beginnen!

Wat is er zo leuk aan jouw vak?
Ik vind het erg leuk om met verschillende digitale programma’s te werken. Daarnaast heb ik veel persoonlijk contact met mijn collega’s. Je hebt elkaar nodig om tot een goed product voor de klant te komen en dat is alleen maar leuk.

Wiens balans zou je graag eens willen opmaken?
Ik zou de aangifte inkomstenbelasting van Cristiano Ronaldo wel eens willen opmaken. Hij verdient zo gigantisch veel geld met alles wat hij doet en heeft recent een discussie gehad met de Spaanse fiscus. Volgens sommige berichten zou dat de reden zijn dat hij uit Spanje is vertrokken.

Welke opleiding heb je gedaan?
Nadat ik zakte voor mijn havo-examen ben ik een jaar gaan werken. Toen heb ik bedacht dat ik toch wilde gaan studeren. Na geslaagd te zijn voor mij mbo 4 Bedrijfsadministratie ben ik Commerciële Economie gaan studeren aan de HvA. Na een jaar ben ik gestopt. Nu volg ik de deeltijd opleiding Finance & Control aan de HU. Deeltijd studeren bevalt mij een stuk beter!

Naast wie zou je wel eens in een vliegtuig willen zitten. Waar gaan jullie naar toe?
Ik zou wel eens naast Roger Federer willen zitten onderweg naar Australië. Ik ga het land verkennen, hij gaat trainen. Om hem later die maand uiteindelijk de Australian Open daar te zien winnen.

Vertel eens iets verrassends over jezelf.
Ik heb er geen moeite mee om een Netflixserie voor de derde keer helemaal uit te kijken.