Rick Berger

Assistent-accountant

Wat is je functie, en wat doe je dan precies?
Ik ben assistent accountant. Mijn werkzaamheden bestaan uit het verwerken van administraties van cliënten en het assisteren van collega’s bij het uitvoeren van controles en opstellen van jaarrekeningen.

Wat was je eerste baantje?
Op mijn 13e begon ik met werken in een komkommerkwekerij. Van het gespaarde geld kon ik spellen kopen voor mijn Playstation.

Wanneer wist je wat je wilde worden als je groot was? Wat was dat?
Vanaf mijn 15e wilde ik de beste radio-dj van Nederland worden. Ik was veel bezig met muziek op te zoeken en afspeellijsten te maken. Daarnaast luisterde ik veel radio om nog meer muziek te vinden.

En waarom ben je dat niet geworden?
Je hebt veel geluk nodig om bij een radiostation terecht te komen. Daarnaast ken ik de verhalen van huidige top-dj’s hoe zij bij de radio gekomen zijn. Zij begonnen allemaal op hun 8e met het volpraten van intro’s of uitzendingen voor de plaatselijke of ziekenomroep. Op mijn 15e was ik dus al te oud! Wel heb ik een behoorlijke muziekkennis opgebouwd zodat ik een geduchte tegenstander ben voor een muziekquiz!

Hoe ben je bij GT Bunck terecht gekomen?
Na de afronding van mijn opleiding was ik op zoek naar een leuke baan. Een vriend vertelde me dat de accountant van zijn vader naar enthousiaste collega’s zocht. Vervolgens heb ik gesolliciteerd en ben ik aangenomen bij GT Bunck.

Wat is er zo leuk/bijzonder aan jouw vak? Of, dat mag ook, wat is het grootste misverstand over jouw vak?
De technologische ontwikkelingen waardoor het werk steeds meer geautomatiseerd wordt. Ik ben heel benieuwd hoe de administraties over 10 jaar worden verwerkt.

Wiens balans zou je graag eens willen opmaken?
Van een grote filmproductieonderneming, zoals Warner Bros. Ik ben heel nieuwsgierig wat er allemaal in zo’n onderneming gebeurt.

Welke opleiding heb je gedaan?
HBO Bedrijfseconomie aan de Hogeschool van Amsterdam.

Naast wie zou je wel eens in een vliegtuig willen zitten. Waar gaan jullie naar toe?
Met George R. R. Martin naar een filmlocatie van Game of Thrones. De boeken van deze serie zijn tot de laatste letter enorm boeiend en de filmlocaties van de tv-serie zijn indrukwekkend.

Vertel eens iets verrassends over jezelf.
Op mijn twaalfde ben ik damkampioen geworden van gemeente Loenen a/d Vecht voor de leeftijden 10 tot en met 12 jaar. Daar ben ik stiekem nog steeds trots op.