Ryan Flanegien

Assistent-accountant

Wat is je functie, en wat doe je dan precies?
Ik ben assistent-accountant. Mijn werkzaamheden bestaan uit de controle en samenstellen van jaarrekeningen. Verder verzorg ik ook aangiften.

Omschrijf eens een gemiddelde werkdag.
Mijn dag begint vroeg, waarbij ik een planning maak voor die dag terwijl ik geniet van een goede kop koffie. De indeling van iedere dag is weer verschillend en dat is juist zo leuk. Wat ik fijn vind aan het vak is dat je diverse werkzaamheden kan uitvoeren. De ene dag ben je bezig met controle opdrachten voor de ene klant en de andere dag is het weer samenstellen van jaarrekeningen voor andere klanten.

Wat was je eerste baantje?
Mijn eerste bijbaan was bij de minimarket van mijn grootouders, waarbij ik de kassa draaide en daarnaast ook mee hielp met de voorraad.

Wanneer wist je wat je wilde worden als je groot was? Wat was dat?
Toen ik jonger was wilde ik altijd auto ontwerper worden. Ik vond het een super gaaf idee om mijn eigen sport auto te mogen ontwerpen.

En waarom ben je dat niet geworden?
Uiteindelijk bleek mijn droom om auto ontwerper te worden moeilijk aangezien ik minder aanleg heb voor de natuur en techniek vakken. Ik ben juist sterk in de economische vakken en heb daarom gekozen voor accountancy.

Wat is er zo leuk/bijzonder aan jouw vak?
Het bijzondere aan mijn vak is dat je moet kunnen schakelen tussen verschillende klanten en opdrachten, dat maakt het afwisselend en uitdagend. Daarnaast vind ik het bijzonder leuk om te mogen werken met verschillende mensen.

Welke opleiding heb je gedaan?
Ik heb een master in Accountancy & Controlling bij de Rijks universiteit Groningen behaald.

Als accountant of fiscalist moet je elk jaar bijgeschoold worden, vertel eens wat over je bijscholing van het afgelopen jaar.
Momenteel ben ik bezig met mijn theoretische deel RA bij de Universiteit van Amsterdam, hiervoor volg ik o.a. colleges. Daarnaast zorgt GT Bunck er door intern vaktechnisch overleg voor dat we bij blijven met alle ontwikkelingen in het vak zodat we ons zelf kunnen blijven ontwikkelen en onze klanten goed kunnen blijven bedienen.

Vertel eens iets verrassends over jezelf.
Ik ben in het bezit van een PADI Advanced duikbrevet. Elk jaar als ik op vakantie ben ga ik duiken en vind nachtduiken het leukste en spannendste om te doen.