Stef Hoogveldt

Assistent-accountant

Wat is je functie, en wat doe je dan precies?
Ik ben werkzaam als assistent-accountant. In deze functie verwerk ik de financiële administratie van klanten in Account View en online applicaties. Steeds meer klanten raken geïnteresseerd in online boekhouding en vandaar dat ik mij constant bezig houdt met de ontwikkelingen op dit vlak. Als de administraties verwerkt zijn, dan houdt ik mij bezig met de vervolgstappen: dit kan zijn een BTW en/of ICP aangifte en het samenstellen van de jaarrekening. Naast deze werkzaamheden ben ik ook actief op controle opdrachten. De controles vinden meestal plaats bij de klant op locatie.
 
Omschrijf eens een gemiddelde werkdag.
Mijn werkdagen zijn erg gevarieerd, het hangt sterk af van de periode in het jaar: het jaar begint met de samenstellen van jaarrekeningen voor ondernemingen die dit graag vroeg in het jaar zien gebeuren. Daarnaast is elke maand na een nieuw kwartaal de periode van het verwerken van administraties en het opstellen van BTW/ICP aangiftes. Deze werkzaamheden voer ik op ons kantoor in Amstelveen of Breukelen, maar dit kan ook plaatsvinden bij de klant op kantoor. Dan zijn er nog de interims en controles die door het jaar heen lopen.
 
Wat was je eerste baantje?
Ik was 14/15 jaar toen de zondagkrant (van de Telegraaf) begon. Het leek mij wel leuk om eenmaal in de week de krant te bezorgen en het beviel zo goed dat ik dat tot het einde van de zondagkrant heb gedaan. 
 
Wanneer wist je wat je wilde worden als je groot was? Wat was dat?
Op mijn 4e begon ik al met voetballen bij een club. Het leek mij altijd wel leuk om te voetballen en daarvoor betaald te krijgen (nog steeds trouwens), maar een echte droom is het nooit geweest. Toen ik wat ouder werd, leek het me wel wat om tennisprof te worden en zo de wereld over te reizen.
 
En waarom ben je dat niet geworden?
Voetbalprof niet, omdat het geluk ontbrak, tennisprof niet omdat de kwaliteiten ontbreken en ik te weinig tenniste.
 
Hoe ben je bij GT Bunck terecht gekomen?
GT Bunck heeft een heel mooi pand in Breukelen en daar fietste ik wel eens langs. Toen ik op zoek was naar een nieuwe baan hoorde ik via de zus van collega Bas wat voor leuke organisatie GT Bunck is. Ik heb Bas een mailtje gestuurd en hij overtuigde mij dat ik een sollicitatiebrief moest sturen. En zo is het gekomen dat ik nu voor GT Bunck werk!
 
Welke opleiding heb je gedaan?
Ik heb Bedrijfseconomie gestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam. Daarna ben ik een jaar naar Australië geweest en daar heb ik mijn master of International Relations behaald.
 
Als accountant of fiscalist moet je elk jaar bijgeschoold worden, vertel eens wat over je bijscholing van het afgelopen jaar.
Ik heb nog geen verplichting tot permanente educatie maar ik word vanaf dag 1 bijgeschoold door mijn collega's.
 
Naast wie zou je wel eens in een vliegtuig willen zitten. Waar gaan jullie naar toe?
Ik zou graag met mijn vriendin in het vliegtuig zitten zonder eindbestemming. Gewoon heerlijk de hele wereld over vliegen. Elk land heeft zo zijn charme en ik laat mij dan gewoon verrassen.
 
Vertel eens iets verrassends over jezelf.
Door mijn verblijf in Australië ben ik van de natuur en vooral dieren gaan houden. Ik gaf daar nooit zoveel om, maar sinds ik een krokodil "The Terminator" heb gezien, gezwommen heb met een walvishaai van 8 meter, emoes eten van mijn bord hebben gestolen, koala's in de bomen voor onze camper zaten, een kookaburra en possum uit mijn hand hebben gegeten en ik, iets minder leuk maar heel bijzonder, een kangoeroe heb aangereden, kijk ik nu heel anders tegen de natuur en de wereld aan.